Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (2024)

Table of Contents
Noord-Holland: horeca met terras en speeltuin per regio Café-restaurants met terras en speeltuin in de Kop van Noord-Holland Restaurant Veer – Anna Paulowna De Pannenkoekenvallei – Den Helder Brasserie Sandz – Julianadorp Restaurant Kruimeltje – Julianadorp Pannekoekenrestaurant Buiten – Petten Restaurant Duinerij – Sint Maartensvlotbrug Café-restaurant Waddenzee – Westerland Eethuis Catharinahoeve – Texel (Den Burg) IJsboerderij Labora – Texel (De co*cksdorp) Café-restaurants met terras en speeltuin in de regio Alkmaar en Castricum Restaurant Duinvermaak – Bergen Gasterij ’t Woud – Bergen Hof van Kijk Uit – Castricum Johanna’s Hof – Castricum Knoest – Castricum De Oude Keuken – Castricum Strandpaviljoen Bad Egmond – Egmond aan Zee Keuken met Karakter – Heiloo ’t Praathuis – Warmenhuizen Café-restaurants met terras en speeltuin in Beverwijk, Heemskerk en Velsen Gasterij Vuurland – Beverwijk De Smaeckkamer – Beverwijk Restaurant Bleij – Heemskerk Gasterij Kruisberg – Heemskerk De Patatoloog – Heemskerk Restaurant Onder de Platanen – Velsen-Zuid Café-restaurants met terras en speeltuin in Haarlem en Zuid-Kennemerland Het Pannenkoekenparadijs – Haarlem Restaurant Gestrand – Overveen De Hemelse Pannenkoek – Overveen Duincafé de Kennemerduinen – Overveen Kraantje Lek – Overveen Parnassia aan Zee – Overveen Dune aan de Duinrand – Zandvoort Strandpaviljoen Plazand – Zandvoort Restaurant Thalassa – Zandvoort Café-restaurants met terras en speeltuin in Haarlemmermeer en Amstelland Pannenkoekenpaviljoen – Cruqius Restaurant Lieveling – Hoofddorp Venneper Lodge – Nieuw- Vennep Het Spoorhuis – Uithoorn Café-restaurants met terras en speeltuin in ’t Gooi Restaurant Bruis – Blaricum Café Restaurant Heidezicht – Bussum Café-restaurant Brambergen – ‘s Graveland Tiramisu by George– Hilversum Theehuis Bos en Hei – Naarden Buitenplaats Op ’t Eiland – Nederhorst den Berg Café-restaurants met terras en speeltuin in Amsterdam Cobra Café – Amsterdam Groot Melkhuis – Amsterdam Brasserie Nel – Amsterdam Restaurant Pof – Amsterdam De Vondeltuin – Amsterdam Café-restaurants met terras en speeltuin in de Zaanstreek, Purmerend en Volendam IJssalon Honingh – Katwoude Grand Café Atlantic – Krommenie Theetuin Overleek – Monnickendam Brasserie de Jutter – Purmerend Café-restaurants met terras en speeltuin in West-Friesland Restaurant Uitspanning de Nadorst – Blokker Café-restaurant Onder de Wester – Enkhuizen Strandpaviljoen Enkhuizen – Enkhuizen Pannekoekbakkerij Houtlust – Hem Grillrestaurant Koekenbier – Medemblik Brasserie ’t Stolpje – Medemblik The Bee – Opperdoes Het Wapen van Wogmeer – Wogmeer

Tussen strand en duinen, in parken en op campings, in historische stadscentra en bij natuurgebieden… Op tal val plekken in Noord-Holland kun je genieten van horeca met terras en speeltuin. Wij hebben zestig adresjes met kindvriendelijke café-restaurants in Noord-Holland voor je verzameld.Gemakkelijk zoeken doe je middels onderstaand kaartje en via de interne links naar horeca-tips per regio.

Noord-Holland: horeca met terras en speeltuin per regio

Klik op een van onderstaande links, om direct de horeca met terras en speeltuin in de betreffende regio in Noord-Holland te zien:

  • De Kop van Noord-Holland
  • Regio Alkmaar-Castricum
  • Regio IJmond
  • Haarlem en Zuid-Kennemerland
  • Haarlemmermeer en regio Amstelland
  • Regio ’t Gooi
  • Amsterdam
  • Regio Zaanstreek, Purmerend en Volendam
  • West-Friesland

Café-restaurants met terras en speeltuin in de Kop van Noord-Holland

De Kop van Noord-Holland strekt zich uit van Schagen en Petten tot aan Julianadorp, Den Helder en Texel en heeft o.a. de volgende horeca met terras en speeltuin.

Restaurant Veer – Anna Paulowna

Restaurant Veer ligt aan een breed water, naast dierenpark Landgoed Hoenderdaell. Naast (maar grotendeels buiten het zicht van) het terras ligt een ruime, omheinde speeltuin.

De Pannenkoekenvallei – Den Helder

DePannenkoekenvalleiligt aan de rand van natuurgebied de Helderse Vallei, naast een klimpark. Bij het terras is een speeltuin. Verder is er binnen ook een speelplek en een cadeauwinkeltje voor kinderen.

Brasserie Sandz – Julianadorp

Brasserie Sandzligt op Landal vakantiepark Ooghduyne in Julianadorp. Direct aan het terras ligt een grote zandspeeltuin met een springkussen en tal van speeltoestellen.

Restaurant Kruimeltje – Julianadorp

RestaurantKruimeltjeis een traditioneel restaurant met ook een uitgebreide menukaart voor kinderen. Bij het terras is een speeltuin waar kinderen kunnen klimmen, glijden, schommelen en draaien.

Pannekoekenrestaurant Buiten – Petten

Gelegen tegen de duinrand biedtPannenkoekenrestaurantBuitenhet nodige speelplezier. Zo zijn er rond het terras drie trampolines en twee glijbanen. Verder kunnen kinderen er o.a. schommelen en rondtoeren op skeltertjes.

Bij pannenkoekenrestaurant Buiten kan ook mini-golf worden gespeeld.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (1)

Restaurant Duinerij – Sint Maartensvlotbrug

Net buiten het duingebied, bijcamping Sint Maartenszee, ligt Restaurant De Duinerij (seizoensgebonden geopend). Kinderen kunnen er – pal naast het terras – spelen in een kleine speeltuin.

Café-restaurant Waddenzee – Westerland

Café-restaurant Waddenzee ligt op de gelijknamige camping in het plaatsje Westerland. Bij het terras is er veel te spelen in een originele speeltuin. Kinderen kunnen er zich uitleven op o.a. een speelschip, vele schommels en een springkussen.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (2)

Eethuis Catharinahoeve – Texel (Den Burg)

Op Texel, in Den Burg, is familierestaurant Catharinahoeve hét adres om met kinderen – o.a. pannenkoeken – te gaan eten. Bij het terras is een zandspeeltuin met ondermeer een groot klimtoestel met glijbaan. Binnen is ook een grote speelruimte, met o.a. een apenkooi.

IJsboerderij Labora – Texel (De co*cksdorp)

IJsboerderij Labora ligt in De co*cksdorp, in het noordelijke deel van Texel. Behalve van het ijs worden kinderen er enthousiast van de diertjes die er rondlopen en van de speeltuin met o.a. een groot springkussen, een glijbaan, trapautootjes en diverse speeltoestellen voor de allerjongsten.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (3)

Café-restaurants met terras en speeltuin in de regio Alkmaar en Castricum

De regio met de plaatsen Alkmaar, Heerhugowaard, Heiloo, Castricum, Uitgeest,Egmond,Bergen en Schoorl staat ook wel bekend als Noord-Kennemerland. Noord-Kennemerland kent ondermeer de volgende horeca met terras en speeltuin.

Restaurant Duinvermaak – Bergen

Pizza- en pannenkoekenrestaurantDuinvermaakligt naast het Bergerbos. Bij het terras is in het zand een ruime speeltuin met o.a. schommels en een groot klimtoestel met glijbaan.

Gasterij ’t Woud – Bergen

Gasterij ’t Woud ligt op de rand van Bergen en Egmond, tegenover een van de ingangen van het Noordhollands Duinreservaat. De Gasterij heeft een fijn terras, inclusief een speeltuin met kabelbaan, glijbanen, een wip en diverse klimtoestellen.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (4)

Hof van Kijk Uit – Castricum

Hof van Kijk Uitis een kindvriendelijk theehuis in mooi wandelgebied met bos en duin. Bij het terras is een speeltuin met o.a. een glijbaan, speelhuisje en de nodige skelters en speelgoed.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (5)

Johanna’s Hof – Castricum

Johanna’s Hof ligt bij de entree van het Noordhollands Duinreservaat (een mooi wandelgebied met diverse kindvriendelijke wandelroutes). Het restaurant heeft een uitgebreide kindermenukaart en bij het terras is een speeltuin en er worden diertjes gehouden.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (6)

Knoest – Castricum

Knoestligt (net als buurrestaurant VosFood) opcamping Geversduinin Castricum en is alleen seizoensgebonden geopend.

Kinderen kunnen zich naast het terras uitleven in een grote speeltuin met veel water en zand en met een springkussen en tal van speeltoestellen.

De Oude Keuken – Castricum

De Oude Keuken is een dagrestaurant en is gelegen in de bijzondere woonwijk/landgoed Duin en Bosch. Het terras ligt pal naast een openbare speeltuin en een hertenkamp.

Strandpaviljoen Bad Egmond – Egmond aan Zee

BijStrandpaviljoen Bad Egmond, naast de vuurtoren in Egmond aan Zee,kunnen kinderen niet alleen spelen in het zand, maar ook in de diverse klimhuisjes met glijbanen.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (7)

Keuken met Karakter – Heiloo

Keuken met Karakteris hét adres voor een terras met speeltuin in Heiloo. Het restaurant ligt tussen de historische gebouwen van het bijzondere landgoed Willibrordus. Voor het terras kunnen kinderen spelen op enkele klimtoestellen, een grote schommel en een glijbaan.

’t Praathuis – Warmenhuizen

Restaurant ’t Praathuis ligt in Schoorldam (Warmenhuizen). Bij het terras kunnen kinderen fijn spelen in de speeltuin (die af en toe wordt uitgebreid met een luchtkussen-parcours). Binnen is ook een speelhoek.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (8)

Café-restaurants met terras en speeltuin in Beverwijk, Heemskerk en Velsen

Beverwijk, Heemskerk, Velsen e.o. vormen de Noord-Hollandse regio IJmond en heeft de volgende café-restaurants met terras en speeltuin.


Gasterij Vuurland – Beverwijk

Gasterij Vuurland is helemaal toegerust om de jongste gasten te vermaken. Buiten, bij het terras, kunnen kinderen zich uitleven op diverse speeltoestellen, een springkussen en in de zandbak. Binnen biedt het restaurant het nodige vermaak in de vorm van een apenkooi, een speelhoek, een kinderbioscoop en een cadeauwinkeltje.

De Smaeckkamer – Beverwijk

De Smaeckkamerligt aan de rand van het Westerhoutpark in Beverwijk. Als onderdeel van het terras is er een avontuurlijke speeltuin waar kinderen naar hartenlust kunnen klimmen, kruipen en ravotten.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (9)

Restaurant Bleij – Heemskerk

De tuin cq. het terras vanRestaurant Bleijin Heemskerk vormen een oase van rust; de drukke kinderstemmetjes dan niet meegerekend. Kinderen kunnen er namelijk heerlijk spelen op schommels, glijbanen, een springkussen en in het zand en op diverse klimtoestellen.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (10)

Gasterij Kruisberg – Heemskerk

Gasterij Kruisberg is een dagrestaurant in het Noord-Hollands Duingebied (de gasterij is alleen te voet of per fiets te bereiken). Bij het terras is een grote zandbak met een speelhuisje en zandspeeltjes. Ook lopen er allerlei dieren vrij rond bij het terras.

De Patatoloog – Heemskerk

De Patatoloogis een groot cafetaria aan de rand van het NH duingebied in Heemskerk. Een enorm (seizoensgebonden) springkussen bij het terras zorgt ervoor dat kinderen zich hier niet hoeven te vervelen.

Restaurant Onder de Platanen – Velsen-Zuid

PannenkoekenboerderijOnder de Platanen is onderdeel van belevenisboerderij Zorgvrij (met tal van activiteiten voor kinderen). Het restaurant – tevens ijssalon – ligt bij een van de toegangspoorten tot recreatiepark Spaarnwoude. Bij het terras ligt een grote speeltuin met speeltoestellen voor zowel de jongste alsook voor oudere kinderen.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (11)

Café-restaurants met terras en speeltuin in Haarlem en Zuid-Kennemerland

In Haarlem en Zuid-Kennemerland (o.a. Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort) hebben we de volgende tips voor je voor horeca met terras en speeltuin:

Het Pannenkoekenparadijs – Haarlem

Het Pannenkoekenparadijs is gevestigd in het Reinaldapark in Haarlem. Buiten, bij het terras, kunnen kinderen spelen in de speeltuin en op enkele trampolines. Er is ook mini-golf en ander betaald vermaak (o.a. mini-cars) en binnen is een speelruimte met o.a. een ballenbak.

Restaurant Gestrand – Overveen

Restaurant Gestrandligt tussen de duinen opcamping de Lakens,vlakbij Bloemendaal aan zee. Bij het restaurant-terras ligt een grote zandspeeltuin met een lange glijbaan, een speelschip, een snelle kabelbaan, kruiptunnels, speelhuisjes en nog veel meer. Zou er een verkiezing zijn voor leukste terras met speeltuin in Noord-Holland, dan zou deze zeker bij kinderen hoog scoren.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (12)

De Hemelse Pannenkoek – Overveen

Pannekoekenrestaurant De Hemelse Pannenkoek ligt vlakbij de entree tot Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Bij het terras is er een groot speelhuis waar kinderen o.a. kunnen klimmen, klauteren en glijden. Seizoensgebonden (en weersafhankelijk) wordt de speeltuin uitgebreid met twee springkussens. Ook kan er mini-golf worden gespeeld bij het restaurant.

Duincafé de Kennemerduinen – Overveen

Duincafé de Kennemerduinenis onderdeel van het bezoekerscentrum van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Op het terras kan genoten worden van gerechten van de biologische menukaart, terwijl kinderen naar hartenlust kunnen spelen in de ruime natuurspeeltuin in het zand.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (13)

Kraantje Lek – Overveen

Restaurant Kraantje Lek ligt naast een klein (maar pittig) klimduin, aan de rand van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Bij het terras van het restaurant is een speeltuin waar kinderen met zand en water kunnen spelen en verder hun energie kwijtkunnen op diverse speeltoestellen.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (14)

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (15)

Parnassia aan Zee – Overveen

Parnassia aan Zee is een iets meer afgelegen strandtent, net buiten Bloemendaal aan zee. Voor kinderen is er bij het terras het nodige te spelen, o.a. in een originele speel-duikboot.

Dune aan de Duinrand – Zandvoort

Een klein stukje vanaf de doorgaande weg naar Zandvoort aan Zee ligtDune aan de Duinrand. Het restaurant heeft een loungeterras in het zand en een terras met een speeltuin.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (16)

Strandpaviljoen Plazand – Zandvoort

StrandpaviljoenPlazandheeft direct voor het terras een kleine speeltuin bestaande uit een speelhuisje met een glijbaan en schommels.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (17)

Restaurant Thalassa – Zandvoort

Restaurant Thalassa is een van dé adresjes in Zandvoort om met kinderen heen te gaan. De strandtent heeft aan de achterzijde van het terras een kleurrijke speeltuin met vele klim-, glij- en speelmogelijkheden. Tevens zijn er enkele speeltoestellen voor de allerkleinsten.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (18)

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (19)

Café-restaurants met terras en speeltuin in Haarlemmermeer en Amstelland

Onze aanraders voor horeca met terras en speeltuin in Haarlemmermeer zijn te vinden in Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Cruqius. In de regio Amstelland tippen we een adresje in Uithoorn.

Pannenkoekenpaviljoen – Cruqius

HetPannenkoekenpaviljoenin Cruqius ligt aan de rand van een natuurgebied. Bij het terras ligt een speeltuin met twee trampolines en enkele speeltoestellen.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (20)

Restaurant Lieveling – Hoofddorp

Restaurant Lievelingin Hoofddorp is fraai gelegen aan de Toolenburger plas (met ook enkele recreatiestranden). Naast het terras ligt (deels in het zicht) een openbare speeltuin met veel schommels en meerdere grote, originele speeltoestellen.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (21)

Venneper Lodge – Nieuw- Vennep

Familierestaurant Venneper lodgeligt aan de rand van Nieuw-Vennep, naast een groot natuurpark. Het ruime terras is deels voorzien van gras met daarop o.a. schommels, een wip, een glijbaan en een klimtoestel. Binnen is ook een speelruimte met een apenkooi en een kleine bioscoop.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (22)

Het Spoorhuis – Uithoorn

Restaurant Het Spoorhuis ligt in een monumentaal gebouw aan de rand van het centrum van Uithoorn. Op het ruime terras is een hoekje ingericht met een speeltuin.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (23)

Café-restaurants met terras en speeltuin in ’t Gooi

Onze aanraders voor horeca met terras en speeltuin in ’t Gooi zijn te vinden in Hilversum, Blaricum, Naarden, Bussum en Nederhorst den Berg.

Restaurant Bruis – Blaricum

Familierestaurant Bruisligt aan het water in een nieuwbouwwijk, op steenworp van het Gooimeer. Bij het terras kunnen kinderen spelen in het zand en op tal van speeltoestellen. Binnen is er ook veel te spelen voor kinderen.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (24)

Café Restaurant Heidezicht – Bussum

Café-restaurantHeidezichtligt aan de Bussummerheide; een mooi wandelgebied. Bij het restaurant zijn twee terrassen. Eén terras biedt weids uitzicht over de heide, het andere terras ligt direct aan de grote speeltuin. Kinderen kunnen er in het zand spelen en zich uitleven op diverse speeltoestellen, een kabelbaan en klimwanden. Binnen is ook een kleine speelhoek.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (25)

Café-restaurant Brambergen – ‘s Graveland

Café-restaurant Brambergen ligt op buitenplaats Boekesteyn, bij Hilversum. Rond het restaurant is er – deels in het zicht van het terras – veel te spelen, zowel in een speeltuin als in de Oerrr speelnatuur.

In het natuurgebied rond het restaurant zijn ook diverse speurtochten voor kinderen uitgezet.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (26)

Tiramisu by George– Hilversum

Tiramisu by Georgeis een Italiaans restaurant aan de rand van het centrum van Hilversum.In een wat onooglijke hoekje van het terras (kinderen zullen er om niet malen), staan een trampoline en een klein speelkasteel met glijbaan. Binnen in het restaurant is ook een speelkelder met o.a. een ballenbak en een voetbaltafel.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (27)

Theehuis Bos en Hei – Naarden

Theehuis Bos en Heiligt direct aan een bos, waar ook een kabouterpad kan worden gelopen (benodigdheden zijn tegen betaling verkrijgbaar bij het theehuis). De speeltuin bij het theehuis is ook rijk aan kabouters en bestaat o.a. uit diverse speelhuisjes, schommels, een zandbak en een trampoline.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (28)

Buitenplaats Op ’t Eiland – Nederhorst den Berg

Buitenplaats Op ’t Eilandligt op een kleinschalig vakantiepark en voert een ‘Italiaanse menukaart’ (met o.a. pizza). Het seizoensgebonden terras is vooral populair bij fietsers en passanten per boot. Vanaf het terras kijk je mooi uit op de Vecht en op de speeltuin naast het restaurant.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (29)

Café-restaurants met terras en speeltuin in Amsterdam

In Amsterdam zijn o.a. de volgende cafés en restaurants met terras en speeltuin…

Cobra Café – Amsterdam

Cobra Café ligt op het Museumplein. Vanaf het terras heb je prima uitzicht op de openbare speeltuin op het plein, waar kinderen uitgebreid kunnen klimmen, klauteren, glijden en schommelen.

Groot Melkhuis – Amsterdam

Midden in het Vondelpark ligtGroot Melkhuis, een café-restaurant met een groot terras. Bij het terras is een ruime speeltuin met o.a. speelzand en tal van klim- en speeltoestellen.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (30)

Brasserie Nel – Amsterdam

Brasserie Nel ligt op het autovrije Amstelveld, bij de Prinsengracht. Naast het terras is een openbare speeltuin waar kinderen zich kunnen vermaken met een kleine waterspeeltuin, een zandbak, een glijbaan en enkele andere speeltoestellen.

Restaurant Pof – Amsterdam

Aan de rand van Amsterdam ligt Restaurant Pof, dat – de koffie uitgezonderd – enkel producten van Nederlandse bodem serveert.

Ze hebben er een uitgebreide kinderkaart, een grote speelruimte en er is (net buiten het zicht van het terras) een kleine natuurspeeltuin met ondiep water (kinderen zonder zwemdiploma mogen enkel onder toezicht van de ouders in de speeltuin).

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (31)

De Vondeltuin – Amsterdam

De Vondeltuin ligt in een hoek van het Vondelpark. Het café-restaurant heeft een groot terras. Er direct naast ligt een openbare speeltuin met o.a. een grote zandbak, klimtoestellen en twee lange glijbanen.

Café-restaurants met terras en speeltuin in de Zaanstreek, Purmerend en Volendam

In het gebied Zaanstad, Purmerend en Edam-Volendam hebben we de volgende tips voor café-restaurants met terras en speeltuin.

IJssalon Honingh – Katwoude

Net buiten Volendam ligtIJssalon Willem Honingh, waar in landelijke omgeving kan worden genoten van een ijsje. Kinderen kunnen er hun energie kwijt in de diverse speelhuisjes en op enkele kleine speeltoestellen. Ook zijn er verschillende diertjes om te bekijken.

Grand Café Atlantic – Krommenie

Grand Café Atlantic, in het hart van Krommenie, heeft aan de achterkant een ruim terras. Voor kinderen is er bij het terras een speelhuisje met schommels, glijbaan en een zandbak. Tevens is er voor de jongste eters voldoende te kiezen van een kindermenukaart.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (32)

Theetuin Overleek – Monnickendam

Theetuin Overleek (met beperkte openingstijden) ligt in waterrijk natuurgebied in Monnickendam. Kinderen kunnen er spelen in een omheinde speeltuin, bij het terras. Ook verhuren ze er fluisterboten.

Brasserie de Jutter – Purmerend

Brasserie de Jutter ligt in landelijke omgeving, aan de rand van Purmerend. Vanaf het terras heb je leuk uitzicht op de omliggende natuur en op de speeltuin met diverse klim- en speeltoestellen.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (33)

Café-restaurants met terras en speeltuin in West-Friesland

Hoorn, Enkhuizen en Medemblik zijn de bekendste plaatsen in West-Friesland (Schagen e.o. is in dit overzicht opgenomen onder ‘Kop van Noord-Holland’) en je vindt er o.a. de volgende café-restaurants met terras en speeltuin.

Restaurant Uitspanning de Nadorst – Blokker

Het terras vanUitspanning de Nadorstligt als het ware om een klein speeltuintje heen. Kinderen kunnen er hun energie kwijt op een paar trapautootjes en in een zandbak met speelhuisje en glijbaan.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (34)

Café-restaurant Onder de Wester – Enkhuizen

Hartje Enkhuizen ligt het omsloten terras van Café-restaurantOnder de Wester. Voor (kleine) kinderen is er e.e.a. te spelen in de vorm van loopautootjes en een kleine glijbaan.

Strandpaviljoen Enkhuizen – Enkhuizen

BijStrandpaviljoen Enkhuizenkunnen kinderen op het terras in het zand spelen met zandspeeltjes. Ook zijn er buiten enkele kleine speeltoestellen, net als een speelhoek binnen.

Pannekoekbakkerij Houtlust – Hem

Pannekoekbakkerij Houtlustligt tussen Hoorn en Enkhuizen. Behalve genieten van pannenkoeken kunnen kinderen er ook diertjes kijken en spelen in de ruime speeltuin bij het terras.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (35)

Grillrestaurant Koekenbier – Medemblik

Familierestaurant Koekenbier (tevens mini-golf) is centraal gelegen in Medemblik. Het restaurant-terras ligt pal naast – en biedt uitzicht op – speeltuin Emmapark. Deze grote openbare speeltuin staat garant voor een paar uurtjes speelplezier voor kids van alle leeftijden.

Brasserie ’t Stolpje – Medemblik

Brasserie ’t Stolpjeligt op bungalowpark Europarcs Zuiderzee. Aangrenzend aan het brasserie-terras is er een omheinde speeltuin met een speelhuisje waar kinderen kunnen klimmen, glijden en schommelen.

The Bee – Opperdoes

The Bee is een bistro, vlakbij het (stoom)treinstation van Opperdoes. Het restaurant heeft een speelhoek. Buiten bij het terras is tevens een speeltuin, met o.a. een springkussen, trampoline en met diverse skelters.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (36)

Het Wapen van Wogmeer – Wogmeer

Het Wapen van Wogmeer ligt halverwege Hoorn en Heerhugowaard. Behalve eten en drinken biedt het eetcafé ook vermaak in de vorm van mini-golf en een ruime speeltuin, naast het terras.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (37)

Behalve deze lijst van horeca met terras en speeltuin hebben we nog veel meer tips voor Noord-Holland.

  • Noord-Hollandse kust – 10 x kindvriendelijke accommodatie
  • Het leukste strand en klimduin voor kinderen – Schoorl en Camperduin
  • 5 x de leukste activiteiten met kinderen in Bergen, Noord-Holland
  • Castricum met kinderen – genieten aan zee en meer
  • Medemblik met kinderen – Over (mini)-treinen, boot, strand en kasteel

Word jij blij van bovenstaand overzicht? Volg ons dan op Facebook of Instagram voor meer leuke tips!

Deze webpagina bevat affiliate links. Meer over affiliate links lees je in onzedisclaimer.

Noord-Holland: 60 x café-restaurant met terras en speeltuin (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ray Christiansen

Last Updated:

Views: 6025

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ray Christiansen

Birthday: 1998-05-04

Address: Apt. 814 34339 Sauer Islands, Hirtheville, GA 02446-8771

Phone: +337636892828

Job: Lead Hospitality Designer

Hobby: Urban exploration, Tai chi, Lockpicking, Fashion, Gunsmithing, Pottery, Geocaching

Introduction: My name is Ray Christiansen, I am a fair, good, cute, gentle, vast, glamorous, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.