Eventmanagement | Hanze (2024)

Je speelt in op de beleving van de bezoeker

  • Minor
Eventmanagement | Hanze (1)
Niveau
Minor
Taal
Nederlands
Credits
30 ECTS
Startmaanden
Start: september, februari
Locaties
Groningen
  • Economie en Bedrijf
  • Taal en Communicatie

Het evenement heeft als marketinginstrument sterk aan betekenis gewonnen, de vraag naar gekwalificeerde eventmanagers is in snel tempo gegroeid. Het professioneel organiseren en leiding geven aan een evenement, oftewel eventmanagement, is een vak geworden.

Over deze minor

​Events oefenen een sterke aantrekkingskracht uit, spelen in op de beleving van de bezoeker, kunnen een gemeenschap meeslepen, de bewustwording verhogen of een organisatie of activiteit op de kaart zetten. Ze zijn onderdeel geworden van de hedendaagse maatschappij. Ook bedrijven hebben events aangegrepen om commerciële doelstellingen te realiseren.

Elk event is uniek, je hebt maar één kans het tot een succes te maken. Dat is de uitdaging, maar ook wat het succes ervan zo kwetsbaar maakt. Elk event kent andere scenario's en valkuilen. De minor richt zich op het managen van al die zaken die een projectmatig karakter dragen: een unieke opgave, begrensd in tijd en middelen. In verschillende fases wordt tijdens de minor Eventmanagement het organiseren van een event doorgenomen. De minor besteedt aandacht aan theorie en praktijk; we trainen je in de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om events tot een goed einde te brengen.

Tijdens de minor werk je in een groep van vier of vijf studenten. Samen ben je verantwoordelijk voor de organisatie van twee events: een event-in-opdracht én een zelf bedacht event. Deze twee events bereid je gelijktijdig voor.

Event voor externe opdrachtgever

Bij het event-in-opdracht 'adopteert' een groep een event of een deel/project van dat event. Vaak is dat een bestaand event, of in ieder geval een event waarvan het idee al op de plank ligt, nu moet het nog uitgevoerd worden. Je werkt in opdracht van een extern bedrijf of organisatie. De groep opereert zelfstandig, met als stuurgroep een coach vanuit de Hanzehogeschool én de opdrachtgever. Gedurende de uitvoering leg je als groep wekelijks aan zowel de coach als de opdrachtgever verantwoording af, procesmatig en inhoudelijk. Voorbeelden van deze events zijn: Amateur Bierbrouwwedstrijd, Kings of Core Dance Festival, Battle of the North Crossfit, Kinder Filmfestival, Drone Festival, Nieuwjaarscongres Martini Ziekenhuis, Obstacle Mudrace, Festival Hongerige Wolf...

Zelf bedacht event

De groep bedenkt zelf een eventfrom scratch. Dat betekent brainstormen en creatieve ideeën uitwerken, om binnen enkele weken tot een projectplan te komen. Jullie zelf bedachte event pitch je voor een onafhankelijke jury uit het werkveld, die vervolgens eengoofno-gogeeft. Voorbeelden van deze events zijn: Colour Run, Drive-in bioscoop, Wereldrecord volkslied op de Grote Markt, Congres StudieStress, Comedy Night, Make-a-wish festival, the Great Family Cook Off, Running Dead Obstacle Run, Noorderjam Music Session, Nieuwjaarsduik...

Theorie en praktijk

Tijdens het eerste kwartaal van de minor vinden praktisch alle colleges plaats, je sluit dit kwartaal af met tentamens. Voor andere vakken geldt een opdracht welke je individueel of als groep uitwerkt in een plan of verslag. Zie vakken achterop deze flyer. Het tweede kwartaal is vooral praktijkgericht, je richt je dan op de uitvoering van de twee events.

Vakken
Eventmanagement, tentamen
Projectmanagement en Leiderschap,opdracht
Risicomanagement, opdracht
Belevingspsychologie, opdracht
Eventmarketing & Sales,opdracht
Managementaccounting, tentamen
Inkoop, tentamen
Zakelijke Communicatie, opdracht
Gastcolleges en excursies, aanwezigheid

Organiseren en uitvoeren van twee events

  • Bestaand event voor externe opdrachtgever
  • Nieuw event door projectgroep zelf bedacht

Veelgestelde vragen

De Hanzehogeschool Groningen kent de major/minor structuur voor alle opleidingen. Dit houdt in dat een groot deel van je opleiding vaststaat (de major) en dat je daarnaast ruimte hebt om keuzes te maken. De Hanzehogeschool Groningen heeft een ruim aanbod aan keuzeonderwijs waarvan minors onderdeel zijn. Omdat elke opleiding een (aantal) minors verzorgt, is besloten om alle minors bij elkaar te brengen in één overzicht.Dit overzichtwordt elk jaar vernieuwd. Op dit moment staan in het overzicht de minors die je vanaf mei kunt kiezen voor het daaropvolgende studiejaar. Er kunnen nog wijzigingen in plaatsvinden.

Je hebt de mogelijkheid om je opleiding te verbreden door een half jaar een minor te volgen bij een andere opleiding; een nieuw onderwerp, nieuwe context, vaak multidisciplinaire groepen. Een minor is een programma van een half jaar, bestaande uit twee samenhangende blokken van in totaal 30 EC. De minoren starten in semester 1 en/of semester 2. De inschrijving voor minoren staat open vanaf medio mei via Osiris Inschrijven minor. Een minor bestaat uit 30 onderwijscredits.

DeDean van een school bepaalt of er aanvullende eisen worden gesteld aan het kunnen volgen van een minor.Als die er zijn, worden die vermeld inde Onderwijs- en Examenregeling (OER). Voor sommige minoren heb je bepaalde voorkennis of een bepaald aantal behaalde credits in de hoofdfase nodig. Deze instapvoorwaarden zijn te vinden bij de beschrijving van de minor inminorenlijstof in Osiris.

Nee, voor het volgen van een in de onderwijs- en examenregeling aanbevolen minor heb je toestemming nodig van je studieloopbaanbegeleider. Voorandere minoren heb je toestemming nodigvanje examencommissie. Zo mag een minor geen overlap hebben met je major.

Nee, een minor valt volgens afspraak binnen een semester, dus semester 1 vanaf september (periode 1+2) en/of semester 2 vanaf februari (periode 3+4).

Elk jaar organiseert de Hanzehogeschooleen minormarkt. Je treft hier stands aan van de diverse schools. Docenten en studenten die een minor hebben gevolgd bij deze opleiding, geven informatie.Voor inhoudelijke vragen kun je verder terecht bij de contactpersoon die vermeld staat bij de minor van je keuze.

Ja, maar dan heb je toestemming nodig van je examencommissie. Houd er rekening mee dat minoren bij andere hogescholen lang niet altijd organisatorisch en roostertechnisch aansluiten bij de organisatie van de Hanzehogeschool. Informeer dus goed of wat je wilt wel praktisch uitvoerbaar is.
Meer informatie over landelijk aangeboden minoren vind je opwww.kiesopmaat.nl.

Ja, maar je hebt daarvoor toestemming nodig van je examencommissie. Houd er rekening mee dat onderwijsinstellingen in het buitenland lang niet altijd organisatorisch en roostertechnisch aansluiten bij de organisatie van de Hanzehogeschool. Informeer dus goed of wat je wilt wel praktisch uitvoerbaar is.

Je kunt jevia Osiris inschrijven voor een minor.Bekijk hier de data(deze link is alleen beschikbaar na inloggen). Na twee weken kunnen schools minoren terugtrekken wanneer er te weinig belangstelling is voor een minor.

Contact

  • Eventmanagement | Hanze (2)

    Mirjam Bouman-d'Haan

    +31505957180 [emailprotected]

Tags

Interessegebieden

  • Economie en Bedrijf
  • Taal en Communicatie

Feedback component

Sla over

  • Minor Inkoopmanagement Economie en Bedrijf
  • Minor 4-Dimensionaal Leiderschap Gedrag en Maatschappij Economie en Bedrijf
  • Minor Integraal Veiligheidsmanagement Economie en Bedrijf Gedrag en Maatschappij Techniek
Eventmanagement | Hanze (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Lawanda Wiegand

Last Updated:

Views: 6204

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Lawanda Wiegand

Birthday: 1993-01-10

Address: Suite 391 6963 Ullrich Shore, Bellefort, WI 01350-7893

Phone: +6806610432415

Job: Dynamic Manufacturing Assistant

Hobby: amateur radio, Taekwondo, Wood carving, Parkour, Skateboarding, Running, Rafting

Introduction: My name is Pres. Lawanda Wiegand, I am a inquisitive, helpful, glamorous, cheerful, open, clever, innocent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.